A tükör törvénye életünkben mindenhol jelen van IV.


4. Minden, amit én a másikban szeretek, MAGAMBAN VAN MEG, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.

Guarda e passa
"Nézd meg és lépj tovább"




Ismerősen csengenek a fenti bölcseletek? Vagy esetleg felfedezni véled saját életedben is az összefüggéseket, a szellemi törvények és a saját döntéseid, cselekvésed között? Esetleg még nem látod, nem érett felismeréssé benned az ok és okozati rész, hogy a mostani helyzeted egyenes következménye a korábbi döntéseidnek?
Mit gondolsz, amit a szomszédodban, munkatársadban, párodban, szüleidben és még sorolhatnám… szeretsz, az miből fakad? Ami bent, belső világodban a helyén van, harmóniában, az kívül is megnyilvánul, ezt az egyszerű törvényszerűséget alapul véve gondold át. Azok a tulajdonságok melyeket bennük annyira kedvelsz, ha önmagadba nézel, felfedezed?




Ez az egyszerű gyakorlat sokat segíthet a kellő önszeretet, önbecsülés, öntisztelet kialakulásában és továbbfejlődésében, hiszen ez Számodra egy szebb és jobb életet hoz el. Hogyan várhatod mástól, hogy szeressen, tiszteljen, fogadjon el Téged olyannak, amilyen vagy, amikor még saját Magadban sincs ez meg önmagad iránt? Lehet az bárki, testvér, szülő, gyermek, szomszéd, párod, stb. önmagadhoz képest ők csak „idegenek” és hogyan várhatnál el, hogy ők feltétel nélkül szeressenek, elfogadjanak, tiszteljenek, stb. amikor Te nem teszed meg ezt önmagaddal.




Ismét visszatérhetünk, ami belül van, az megnyilvánul a külső fizikai világodban is. Tehát ha azt érzed, nem szeretnek eléggé, nem tisztelnek, nem értékelnek, nem fogadnak el, stb. akkor állj meg meditálj, nézz Magadba és kérdezd meg Magadtól mi az, amit én nem fogadok el magamban, mi az, amit én nem szeretek eléggé önmagamban, mi az, ami miatt nem tisztelem magam eléggé és olyan dolgokat engedek meg másoknak, ami szinte vérforraló és komoly következményekkel jár rám nézve?  Mert ugye mindenki addig fog elmenni ameddig hagyod, Rajtad áll, hogy hová teszed a ki a határokat, ezáltal láthatod, sorsod csakis a Te kezedben van, Te tudod változtatni ha, úgy érzed szükséged van rá. Tiéd a döntés és cselekvés joga is, és a következményeket is Te viseled. Kissé elkanyarodtunk az önismeret felé, ám mindig mindenhol arra a végkövetkeztetésre jutunk, hogy mindennek az alapja a kellő önismeret, önelfogadás, önszeretet, öntisztelet… A KI IS VAGYOK ÉN megválaszolása saját magunk számára.  Amikor ez megvan, azaz az alapok szilárdan, jól vannak lerakva, lehet építkezni és akkor a külső világodban is rendben mennek a dolgaid… megéled a harmóniát.



A döntés a Te kezedben van! Dolgozol Magadon, a fejlődéseden, vagy tovább siránkozol, netán másokat hibáztatsz a történtek következményeiért, „játszmázol”, eljátszod a szegény én-t, netán érzelmi zsarolással próbálkozol, vagy kezedbe veszed életed irányítását. Dönts belátásod szerint és cselekedj annak megfelelően. Te vagy életed hajóján a kapitány és a kormányos is!




Írta: Kony

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel