Október 12. szombat – 13. vasárnap – Mindenből a legjobbat! –


Nem, ez nem a luxust jelenti, nem is a kényes nagyravágyást. Ez most azt jelenti, hogy tudatára kell ébredjünk annak, hogy a Teremtő Gyermekei vagyunk, és észrevenni, hogy életünk mely dolgai, minőségei nem méltók hozzánk, illetve mi az, amiből hozzánk méltót (ha úgy tetszik: sokkal jobbat) igénylünk – akár eddig elnyomott természetünkből adódóan.
Ezen a hétvégén lelki síkon a feladatok, munkák felvállalása hozza el a megkönnyebbülést, a felszabadult lelkiállapotot (a Hold szombat estig a Bak jegyében jár, ettől kezdve pedig a Vízöntőben). Nem érdemes sokáig nyavalyogni azon, mit nem akaunk megcsinálni, vagy mihez nincs kedvünk – tessék megtenni és megkapja mindenki a vele járó jutalmat is! Ugyanakkor a Hold szombaton a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél halad el, majd késő este a Bak feje alá ér – vasárnap pedig végighalad a Bak csillagzaton.
Érdemes több figyelmet fordítani az apró részletekre, most amúgy is élesedik a koncentrációs képességünk, könnyebben jelen tudunk lenni mindennapi élményeinknek, tevékenységeinknek és társainknak is. A lényegi dolgok most gyakran a részletekben rejtőznek... A cselekvéseket és a szeretet áradását jelképező Nap továbbra is az Arató Szűz jövőbe lépő lábánál halad, felhívva a figyelmet arra, hogy cselekvéseink most a jövőnket építik, a szeretet áramoltatása pedig a kapcsolatainkat.
A hétvége egyik érdekessége, hogy a Hold vasárnap hajnali 1 és 2 óra között érinti a Bak fejének dupla alfa-csillagait (Algedi Prima és – Secunda), a Merkúr pedig szombaton a Mérleg csillagkép alá érkezik, és napközben elhalad annak szintén dupla alfa-csillagai alatt. A vasárnapra virradó álmokat feltétlenül érdemes megfigyelni, leírni, elemezni (ha az éjszaka során felébredünk, azonnal írjuk le, mert ha nem, akkor az álomemlék reggelre eltűnik!). A csillagképek legfényesebb csillagait jelöljük alfa-csillagként, ezek koncentráltan tartalmazzák a csillagkép üzeneteit. Gondolatainkban, lelkünkben is megjelenhet az, hogy valamiben a „legelsőt”, a legfontosabbat érzékeljük. A Bak feje alatt járó Hold (szombat estétől vasárnap reggelig) mindannyiunkat képessé tesz egy időre arra, hogy magasabb céljaink felé tekintsünk, meglássuk azt, hogyan tudnánk az életünket a jelenleginél is jóval magasabb szinten működtetni! A Mérleg csillagai vasárnap már a múlt titkaira és igazságaira derítenek fényt. Az igazság megmérettetik, megértést is hozhat. Tartsuk szem előtt, hogy az égi Mérleget nem az ember, hanem maga a Teremtő tartja kezében, aki soha nem ítél – elfogad és szeret!
A Vénusz tovább halad a Skorpió ollójánál, az érzelmi kapcsolódásokat gyógyító Kígyótartó alatt. Azok a női minőségek, amelyek lehúznak, most is levágásra kerülhetnek.
A Mars az Oroszlán nyaka-mellkasa alatt jár, egyre sebesebben közelítve a szíve felé. Jövő hét elején áll együtt a Regulus csillaggal.
Mindezek mellett, a szombati nap lehetőséget ad arra, hogy világosan meglássuk az igazságokat, akkor is, ha ez kellemetlen. Az aktív előrelépés, a jövő érdekében történő rendrakés és a kettősségek, különböző nézetek, vagy a múltban gyökerező igazságok is megjelenhetnek. Az események arra késztetnek, hogy fordítsuk életünket egy más irányba, forduljunk a tiszta érzések, a szívünk szerint érezhető irányba.
Vasárnap a déli órákban érdemes meditálni, délután-estefelé pedig különösen nagy hangsúllyal bír a sorsunk és az égiek akarata iránti alázat! A Hold a Bak behajló térdénél jár, teremtő erőben a Merkúrral és a Szaturnusszal. Szellemi koncentrációs készség, önkifejezésünkben önmeghaladás, a küszöbök, gátak és falak meghaladása, és komoly beszélgetések jelennek meg. Tisztázódhat a múlt, megismerhetjük az eddig rejtett titkokat, melyek által ideje új alapokra helyezni életünket és felvállalni igazi küldetéseinket. Érdemes megérteni, hol tértünk le utunkról, és alázattal fogadni azokat a tényezőket, amelyek annak felvállalásához segítenek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel