Szeptember 30. hétfő – Ha csendben vagy, meghallod... –


A most zajló pár nap nem feltétlenül a hangos történések, mint inkább a csendes, benső megértések időszaka. Néha érdemes már csak azért is csendben maradni, mert az amúgy jól érzékelhető válaszokat meghallhatnánk, ha nem hajtogatnánk kiabálva egyfolytában a kérdéseket...

Szent Mihály napját elhagyva, a Természet szinte megáll a növekedésben, és már az alvásra, és a hosszan tartó védelemre készül. A Nap továbbra is az Arató Szűz múltat maga mögött hagyó részénél jár, de már közelít a fordulat felé. A Merkúr az Angyal csillagai alatt, a belső működések megértése általi, angyali beavatás időszakát sugallja. A láthatatlan, senki által nem reklámozott titkokba bepillantást nyerhetünk.
A Hold a mai napon az Oroszlán jegyében halad, így most mindannyian érezhetjük, hogy lelki- ösztön- és érzésvilágunk urai magunk vagyunk. Emberi méltóságunk is még inkább érezhetővé válik, kreativitásunk, teremtő erőnk és a szeretet adásának képessége most hangsúlyos. Tartsuk szem előtt, hogy az Oroszlán minőség nem a mások feletti, hanem az önmagunk feletti uralmat jelenti!
A Hold a Rák csillagkép alatt halad ma, így a szeretettel és alázattal való elengedés ideje is van. Különösen vonatkozik ez a késő déli órákra, amikor a Hold elhalad az Acubens csillag alatt, amely a Rák Olló csillaga – ideje az elvágásnak, a leválásnak, a szorítások elengedésének. 15 óra után pedig a Hold megérkezik a királyi erényeket képviselő Oroszlán csillagképbe. A délutáni órákban így a rálátás képessége fokozódik, erősen megtámogatja ezt a Mars helyzete is. A Mars ugyanis szintén az Oroszlán Napútra hajló feje alatt halad, amely az önmagunkra és saját cselekvéseinkre való rálátást szimbolizálja! 9 és 10 óra között már elérte a Ras Elased (oroszlánfej) csillagot.
Bármilyen ügyben is járunk el, bármilyen helyzetben találjuk magunkat, ma hangsúlyosan megjelenik az önmagunkra való tiszta rálátás ideje. Akár a múltba visszatekintve, akár a jelenben kívülről nézve önmagunkra, most tisztán láthatjuk viselkedésünket és helyzetünk önmagunk által megteremtett gyökereit. Bárki mást hibáztatni ezért nem más, mint hárítás.
Sok örömöt is rejthet ez a nap, és a múltban elvetett, most beérő történések akár lelkesedéssel is eltölthetnek. A szeretet és az érzéseink nyílt kimutatása meghozhatja munkáink gyümölcsét.
A Vénusz is különleges helyzetbe kerül ma: a Mérleg csillagkép alatt haladva már a jövő igazságait megmérettető serpenyő felé veszi útját. Ugyanakkor, a Kígyó Feje csillagkép is ott ragyog fölötte. A mai napon a termékenység, szépség és szerelem istennője, az Unukalhai csillaggal áll együtt, amely a Kígyó Fejének legfényesebb csillaga, és szívét, vagy nyakát jelöli. A Vénusz 18 óra környékén éri el őt. Érzelmi kapcsolatainkban, munkánkban, életünk termékenyebbé és harmonikusabbá tételében mind érezhetjük e nap szellemi ajándékait. Fontossá válik szellemi és láthatatlan energiáink kézben tartása, és a már megismert ösztöneink tudatosítása, a lehúzó ösztönök felismerése és felemelése.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel