A tükör törvénye életünkben I.rész

1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, "én jobban csinálnám", megváltoztatnám, stb. AZ ÖNMAGAMBAN VAN. Minden tehát, amit én kritizálok a másikban, ami ellen harcolok - bennem van.

2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni -, és ha ez engem sért, bánt, érint stb. - AZ NINCS FELDOLGOZVA BENNEM, NINCS MEGOLDVA BENNEM. Ilyenkor az EGO sérül, mert az EGO-m erős.

3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de ha ez engem nem érint, AKKOR AZ AZ Ő PROBLÉMÁJUK, FELDOLGOZATLANSÁGUK, tökéletlenségük, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.

4. Minden, amit én a másikban szeretek, MAGAMBAN VAN MEG, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.
Guarda e passa                                                                      

"Nézd meg és lépj tovább"



Ismerősen csengenek a fenti bölcseletek? Vagy esetleg felfedezni véled saját életedben is az összefüggéseket, a szellemi törvények és a saját döntéseid, cselekvésed között? Esetleg még nem látod, nem érett felismeréssé benned az ok és okozati rész, hogy a mostani helyezeted egyenes következménye a korábbi döntéseidnek?
Emlékezz vissza, mikor volt olyan, amikor hirtelen dühös lettél, iszonyatosan elkezdett zavarni annak az adott egyénnek az a bizonyos cselekvése vagy tulajdonsága, stb. és azt gondoltad ezt Te sokkal jobban tudnád… jobban csinálnád.
Amikor ezt az érzést fölfedezed Magadban, állj meg egy pillanatra és nézz Magadba! Tudom, hogy Önmagaddal az egyik legnehezebb feladat szembenézni és meglátni a hibákat, azt, ami nem tetszik, sőt még idegesít is, éppen ezért veszed észre ilyen szinten a másikban. Amit még önmagad elől is titkolsz, jó mélyre elrejtesz, és ekkor rá kell jönnöd, hogy az éppen Benned van meg… Ám, hidd el, ezzel teremtesz fejlődési lehetőséget önmagad számára. Merj szembenézni a polaritásoddal is! Hiszen fény sincs, árnyék nélkül ez a kettő együtt jár.

 Kérdés csak az, hogy Te csak a „jó oldalad” akarod meglátni vagy mered vállalni a „kockázatot”, lehetőséget adj Magadnak, felelősséget vállalj saját életedért vagy hagyod, hogy a körülmények irányítsák azt. Amint érzékelted, felismerted, elfogadtad a tényt és elkezdesz „dolgozni” azon az adott dolgon, ami Téged a másikban olyannyira dühít, bosszant, stb. – mert ez olyan, mint egy rossz szokás, amit kellő figyelemmel és kitartással meg lehet változtatni, lehet formálni – ezáltal nemcsak a belső, hanem a külső világodat is változtatod.




Minden ok és okozat. Mások viszonyulását is befolyásolod ezzel, hiszen akárhogy is tagadsz kifelé a másik fél belső önvalójában pontosan érzi „hányadán is áll Veled” és mi is az igazság…  A másik dolog pedig, amikor szembe mersz nézni Önmagaddal és mersz dolgozni az adott problémával új világot kezdesz el építeni saját Magad számára, melyben jobban érzed Magad. Őszinte barátok vesznek körül akikre számíthatsz, boldogságot és megelégedettséget érzel, mert fejlődtél és a szintednek megfelelő dolgokat, történéseket, élethelyzeteket, embereket vonzod be Magad köré. Vannak bizonyos szellemi törvények melyek akár tetszik Neked, akár nem vannak, és hiába láthatatlanok, működnek és a hatásukat erősen érzed a saját bőrödön. Ha elfogadod őket és figyelembe véve őket éled az életed, akkor ez a „törvény” Téged segíteni fog. Ha tagadod és szembemész vele, akkor sajnos saját Magad ellen dogozol, és az élet fog tanítani, mely sokszor fájdalommal is jár.

A döntés a Te kezedben van! Melyiket választod? Dönts és cselekedj annak megfelelően. Legközelebb a 2. részben a 2. pontban említett témáról olvashatsz néhány gondolatot… amikor az EGÓ sérül Benned.

Írta: Kony

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel