A tükör törvénye életünkben III. rész

3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de ha ez engem nem érint, AKKOR AZ AZ Ő PROBLÉMÁJUK, FELDOLGOZATLANSÁGUK, tökéletlenségük, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.

4. Minden, amit én a másikban szeretek, MAGAMBAN VAN MEG, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.
Guarda e passa
"Nézd meg és lépj tovább"



Ismerősen csengenek a fenti bölcseletek? Vagy esetleg felfedezni véled saját életedben is az összefüggéseket, a szellemi törvények és a saját döntéseid, cselekvésed között? Esetleg még nem látod, nem érett felismeréssé benned az ok és okozati rész, hogy a mostani helyezeted egyenes következménye a korábbi döntéseidnek?

Biztosan emlékszel konkrét esetekre is, amikor átélted, saját bőrödön tapasztaltad meg a fenti törvényt. Lehet egy társaságban, vagy valaki által erős kritikát kaptál, vagy éppen párod szeretne folyamatosan „megváltoztatni” dolgokat, helyzeteket a viselkedéseddel, Veled kapcsolatosan… Esetleg volt olyan eset, hogy szinte heves vitába torkollott a kritika párod, szüleid, gyermeked, stb. részéről Irányodba? Ismerősen csengenek ezek? Átéltél már ilyet valaha, vagy még mindig ebben vagy?  Ha ilyet tapasztalsz, állj meg egy pillanatra és „lépj hátrébb”, hogy valóban lásd a problémát, figyelj a közben keletkező érzéseidre, hogy el tudd dönteni ez a Te, vagy az ő problémája csak Rád vetíti ki azt. Légy megfigyelő. Majd nézz befelé önmagadba, zavar, felháborít, dühössé tesz, fáj-e Neked az a „kritika” vagy nem érint meg érzelmileg. Ez mutatja meg számodra, hogy kinek is kell azon dolgoznia, Neked, vagy annak a személynek, aki kivetíti Rád a saját feldolgozatlan problémáját.  Hagyd meg a másik félnek is a döntés szabadságát, döntse, el ő milyen életet szeretne élni, ne akarj irányítani, amúgy is ez csak illúzió, ami ideig-óráig működik csupán, hiszen saját magadon kívül senkinek az életét nem „veheted a nyakadba”, nem veheted el senkitől a lehetőséget, hogy a saját életét élje, döntéseit meghozza, tapasztalásokat szerezzen és hiábavaló próbálkozás bárkit is megváltoztatni. Egyetlen embert áll hatalmadban változtatni, Saját magad és ez egy nagyon jó hír, mert ez által a kulcs a Te kezedben van életedet illetően, ha változtatod belső világod a külső is követni fogja…




Írta: Kony

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel