A tükör törvénye életünkben II.rész

2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni -, és ha ez engem sért, bánt, érint stb. - AZ NINCS
FELDOLGOZVA BENNEM, NINCS MEGOLDVA BENNEM. Ilyenkor az EGO sérül, mert az EGO-m erős.

Guarda e passa
"Nézd meg és lépj tovább"

Ismerősen csengenek a fenti bölcseletek? Vagy esetleg felfedezni véled saját életedben is az összefüggéseket, a szellemi törvények és a saját döntéseid, cselekvésed között? Esetleg még nem látod, nem érett felismeréssé benned az ok és okozati rész, hogy a mostani helyezeted egyenes következménye a korábbi döntéseidnek?
Biztosan emlékszel konkrét esetekre is, amikor átélted, saját bőrödön tapasztaltad meg a 2. törvényt.

Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni -, és ha ez engem sért, bánt, érint stb. - AZ NINCS FELDOLGOZVA BENNEM, NINCS MEGOLDVA BENNEM. Ilyenkor az EGO sérül, mert az EGO-m erős.

Lehet, hogy egy társaságban vagy valaki által esetleg mélységesen meg is bántódtál már. Kritizáltak és az mélyen sértett Téged, nem tudtál elvonatkoztatni csak azt érezted, hogy „húsba vágóan” éget a sértés, a fájdalom, esetleg még dühös is lettél emiatt.

Ilyen esetben „lépj hátrébb” próbáld, meg mint egy kívülállóként szemlélni a szituációt, tárgyilagosan, nem Magadra véve. Hiszen ilyenkor az EGO az, aki sértve érzi magát, és ezt követően olyan tettekre, cselekedetekre is sarkall, amit később megbánsz vagy szégyellsz majd környezeted előtt is. Gondolkozz el, ha ilyet tapasztalsz! Nézz Magadba, valóban a Te problémád ez, és ezért fáj ennyire?



Ha tárgyilagosan, megfigyelőként nézed a történéseket, akkor a kritikából nagyon sokat tudsz tanulni, fejlődni, ha valóban dolgozol vele és a problémát, mint megoldandó feladatot kezeled.
Meditálj és kérdezd meg Magadtól mit is akart ez a szituáció, eset, stb. mondani, mutatni Számodra. Vedd ki belőle a tanulságot, mert így válik építő jellegűvé bármilyen kritika. Amennyiben érzed, - és legbelül érezni fogod – ez a Te problémád, ez a dolog még nincs feldolgozva Benned, ezen a témán még dolgozni kell önmagadban, tedd meg és nem csakhogy bölcsebbé is válsz ez által, hanem jobb minőségű kapcsolataid is lesznek, és az életedben is megmutatkozik áldásos hatása. Azt is megteheted, hogy önmagad elől is eltitkolod, és sértetten félre vonulsz, ám elgondolkodtató mindenesetre a következmény mindkét esetben.

A döntés a Te kezedben van! Melyiket választod? Dönts és cselekedj annak megfelelően. Legközelebb a 3. részben a törvény 3. pontjával kapcsolatban olvashatsz néhány gondolatot… 




Írta: Kony


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel