Lényünk energetikai rendszere - Az aura

Aura



Az aura a test körüli energiamező. A fizikai testen kívül mindenféle lelki vagy mentális tevékenységünknek megvannak az energetikus kivetülései.



A legkülső két auraréteg, az isteni és a spirituális test spirituális energetikai szempontból a magasabb energiamezőkkel van kapcsolatban. Ezek érintkeznek először a reikivel.
A kauzális és mentális test az absztrakt és konkrét gondolkodás kivetülései. Az emocionális test az érzelmi tevékenységeink energetikai megfelelője.

Az éteri test alkotja az átmenetet a fizikai és a szellemi aurarétegek között.

Végül a fizikai auratest már fizikai eszközökkel is mérhető sugárzásainkat tartalmazza, főként hősugárzást és elektromágneses sugárzást, de radioaktív sugárzást is bocsátunk ki.

A reiki konkrét gyakorlata szempontjából a fizikai auratest a legfontosabb. Ennek a letapogatása mutat rá arra, hogy a testünk mely pontján kell számítanunk részre, mely életerő-energia pótlásra szorul.

Az aura érzékelése. Vannak, akik látják az aurát, de ez a tapasztalat nem tartozik közvetlenül a reiki gyakorlatához. Ellenben a reikihez tartozik kezünkkel érzékelni a fizikai auratestet:

Lassan közelítsük egymáshoz a két tenyerünket, de ne érintsük össze őket. Közben figyeljük, hogy mit tapasztalunk. Ismételjük magunktól távolabb tartott kézzel is ezt a gyakorlatot.
A test sugárzásának vagy a fizikai auratestnek a szkennelése része a reiki gyógyítás előkészítésének. Ekkor a végigpásztázzuk a tenyerünkkel a kezelésben részesülőt és figyeljük, hogy milyen változások tapasztalhatók a kezünkben. Néha bizsergést, csipkedő vagy nyilalló fájdalmat, vagy hidegebb részeket érzékelünk. Ez mutatja, hogy az energiatest egyensúlytalanságát.
A reiki magasabb gyakorlatában kérhetjük a reikit, hogy vezesse oda a kezünket, ahol energiára van szükség.  Ekkor az intuíciónkra hagyatkozunk és a teljes energiarendszerünkkel a kezelésben részesülőre figyelünk. Persze ez a kézzel való letapogatásnál finomabb érzékelést jelent. Gyakran előfordul, hogy kezelés közben érzünk hasonló fájdalmat testünk azon pontján, ahol a kezelésben részesülő is érez.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel