Szeptember 27. péntek – Az önfelvállalás ideje –


Az égbolton kialakuló, egyre pontosabb alakzatok között, a mai napon áll fel egy nagy háromszög, csúcsán az erőteljes Holddal.

A Hold a mai napon a Rák jegyében és az Ikrek csillagkép alatt halad. Az esti órákban áll együtt a Lilith-tel, és pénteken reggel a Jupiterrel. Addig is, e három égi jelölés egymást erősítve, ma már összefonódik.

A Hold uralmi helyzetben van a Rák jegyében, hiszen ez a minőség az ő fennhatósága alá tartozik. Szerepe így most hangsúlyos – a Hold lényegi jelölője pedig a Belső Otthon megteremtésének! Túl a kívülről ránk aggatott nézeteken és elvárásokon, ideje feltenni magunknak a kérdést: KI VAGYOK ÉN? Ahogyan a Hold visszatükrözi a Nap fényes sugarait, úgy a lelkünknek sem kötelező befogadni a külső, másoktól jövő hatásokat. A Hold együttállása a Lilith-tel ráadásul kiemelt ideje annak, hogy igazi önvalónkat bátran és egyértelműen felvállaljuk! Ehhez persze nekünk, magunknak is tisztába kell jönni azzal, kik is vagyunk. Annyira adottak a keretek, melyekbe beleszülettünk, hogy sokszor észre sem vesszük, hogy egyáltalán vannak... Sokáig szenvedhetünk olyan korlátok között, amelyek egyszerűen megszűnnek akkor, amikor ráébredünk, kik is vagyunk valójában és mi az igazi utunk, szerepünk a világban.
Most azonban az Ikrek lába alatt suhanó Hold lehetőséget ad, hogy a kettősségek és két-ségek között felismerjük, melyik út jelenti a magasabb életminőséget, és rá is léphetünk az útra.
A Hold által kialakult nagy Víz-háromszög másik két csúcsán a Skorpióban álló Holdcsomó-Szaturnusz-Vénusz együttállás, és a halak Neptunusz áll. Három, egyszerre aktiválódó élmény megnyilvánulása ez. Érzelmi, párkapcsolati, szexuális és alkotói tapasztalatok, lelki tisztaság kérdéseivel, egó-leküzdéssel és mély gyógyulással, tisztulással párosulnak.
A Hold a délutáni órákban aktiválja a sorsszerűen elvégzendő feladatokat, változtatásokra késztet és a régi kötelékek elvágását is megvalósíthatjuk, az esti órákban már szabadabbá válva.
A Nap is közeledik, egyre inkább világosságot és tetterőt hozva, a nagy égi négyszög negyedik csúcsára. Hamarosan érkezik a tiszta rálátás, a világosság, az aktív cselekvés, az egyensúlyteremtés ideje, a feltétel nélküli szeretet fényében.
Összegzés a mai napra: Igen, sebezhetőek vagyunk, érzékenyek és gyengék. Van egy ilyen oldalunk is. Szoktunk sírni, és tudunk szeretni. Vannak érzéseink, és túl minden arcon, amit mutatunk, ezek igaziak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel