Szeptember 28. szombat – 29. vasárnap – Válogatós hétvége –



Ezen a hétvégén jól tesszük, ha kiválogatjuk, mit fogadunk el másoktól és mit nem. Érdemes különbséget tenni igaz és hamis, múlandó és halhatatlan, anyag és tartalom között.
A Nap most a Szűz csillagképben, a szorgos munkák és az aratás idejét mutatja. Ez vonatkozik az önmagunkon végzett, fejlesztő munkákra, de akár a szüreti munkálatokra is. A múltban elvetett tetteink, munkáink eredményét is most aratjuk le. Ha jól dolgoztunk, eredmény lehet az egyensúly, a harmónia érzése is. A Nap alatt ugyanakkor a Serleg csillagkép ragyog, felette a Bereniké haja. Alapja tehát a cselekvéseinknek, és a kapcsolatokban végzett munkáknak, hogy tudjuk: a létezés örök! Vezérelv pedig az áldozat, melyet időről időre meghozva tudjuk megfelelően működtetni kapcsolatainkat és hívatásunkat. A Nap vasárnap elhagyja a Serleg csillagképet, és már a Holló felé közelít.
A Merkúr az Angyal csillagai alá érkezett, így megnyílt az inormációkapu az Angyalok Birodalmával. Bátran lehet beszélgetni segítő angyalainkkal. A hétköznapi működések, és társaink megértése, most a belső rend megalkotásának lehetőségével párosul. Vasárnap déltájt a Merkúr a Skorpió jegyébe lép, így érdeklődésünk, kíváncsiságunk a titkok, a lélek rejtélyei, a spiritualitás, a felszín alatti működések fel fordul. Érdekelni kezd nem csak a felszín, hanem az is, ami mögötte van, és a láthatót működteti. Ez rendkívül fontos, hiszen a mai kor embere napról napra döntéseket kell, hogy hozzon, ám ha tisztában vagyunk azzal, milyen mélyebb okok rejlenek a háttérben, mi is az a karmikus út, amit járunk, akkor nem kérdések és panaszkodások, hanem egyértelmű válaszok jönnek. Mostantól fontos, hogy ne a másik ember dolgaiban kutakodjunk, hanem saját magunkban, és a láthatatlan, belső működéseket próbáljuk megérteni, mert a valódi okokat ott fogjuk meglelni!
SZOMBATON a Hold a Rák jegyében jár, ez az időszak lelki-érzelmi élmények sokaságát hozza. Felértékelődik a haza, a szülőföld, az otthon, a család, az anyaság, és a gyökerek, melyekből eredtünk. Az Ikrek csillagzat derekától a fejéig halad a Hold, így ma is jelen van a különbözőségek, kettősségek megtapasztalása, de már a megértése is! Kicsit lejjebb az Egyszarvú ragyog – bármiben is tapasztaljuk meg a kettősséget, tartsuk szem előtt, hogy minden az Egyből ered! Egy forrásból jöttünk, és egy a célunk is, ugyanazon irány felé tartunk. A különbségek csak látszólagosak.
Szombaton reggel a Hold-Jupiter együttállása a legkeményebb szíveket is kitárja. Az igaz és tiszta érzések, a szívből jövő segítségnyújtás ideje van. Ezt követően kellemes, érzelmeinket érintő események tehetik szebbé a napot.
Kora délután pontosodik be a Vénusz és a Mars teremtő fényszöge, a férfi és a nő így erőt próbáló, de eredményekkel járó folyamaton megy keresztül. A skorpió Vénusz a rejtőzködő, sejtelmes, titokzatos nőiesség, az érzelmi biztonság minősége, az egyik oldalon. Az oroszlán Mars pedig a ragyogó, büszke férfierő, az erős akarat, és a nyitott, tiszta szív, a szeretet és a szerelem bátor kimutatása, a másik oldalon. E két energia egyesítése által lehet most kézzel fogható eredményeket teremteni. Érzelmekben a magasabb szintre segítő átalakulás, akaratunkban a tudatos, aktív cselekvés jelenik meg.
VASÁRNAP a Hold már az Oroszlán jegyébe lép. Ideje, hogy uraljuk a lelkünket! Ha megismertük azt, miben is vagyunk otthon, mi esik jól a lelkünknek, mik is az igazi érzéseink – akkor vegyük kézbe a vezetést, és irányítsuk a saját céljaink felé életünk hajóját! Csillagképileg ugyanakkor a Rák alatt jár a Hold, a mai napon az érzelmeinkbe való befogadás, majd a nap második felében már a megtartás, a táplálás ideje jön.
A Vénusz mindeközben már a Skorpió harmadik dekádjába lépett, és a Mérlegben halad. Szombaton és vasárnap első felében, érzelmeink világában, teremtményeinket és alkotásainkat tekintve, a múltban történtek igazságossága mérettetik meg. Vasárnap estére a Mérleg közepének csillagaihoz érve, a tökéletes érzelmi-szerelmi-párkapcsolati és művészi egyensúly állapotát élhetjük meg. A harmónia élményét hozhatja egy lágy ölelés, vagy egy finom dallam.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel