Változások, a felszín alatt - 2013. szeptember 19. csütörtök





Talán nem mindig látható, de érzékelhető változások zajlanak most. Nem biztos, hogy ez azonnal, és gyakorlatban is megmutatkozik – de hogy a felszín alatt valami teljesen átalakul, az biztos.

A mai napon a Hold a Halak csillagkép visszafelé úszó halacskája alatt halad el. Múltból visszatérő érzések, emlékek, képességek, élethelyzetek találhatnak ránk – mindaz, amit még nem oldottunk meg, nem vittünk végig, vagy ami most segítség lehet az adott helyzetben.
18 óra után a Hold már a tüzes Kos jegyébe lép, de csillagképileg a Halakban vonul, így lelkünkben, érzéseinkben energikusabbak, elszántabbak lehetünk.
Szellemi szinten még a visszatartó kötelékek elvágása van jelen, lelkiekben viszont új dolgok, új minőségek elindításának ideje jön – új tavasz az érzéseinkben.

A fennálló Vénusz-Holdcsomópont-Szaturnusz együttállás továbbra is két választható utat ad számunkra. A Holdcsomópontok a Nap és a Hold (cselekvés és lélek, áradás és befogadás) útkereszteződései, így életünkben is választutakat jelölhetnek. Mivel az ember szabad akarattal bír, és maga dönti el, melyik útra lép, merre halad tovább, így itt nyilvánul meg igazán a szabad akarat! A választási lehetőség adott, a kiteljesedés útja is adott – de az ember választ.
Segíthetnek ebben azok a felismerések, melyek most érnek bennünket, és segít a szaturnuszi önmeghaladás is, no meg az angyali sugallatok, melyek most még erőteljesebben érkeznek.

A Vénusz által, érzelmi kapcsolatainkat, és művészi, alkotói tevékenységünket illetően, egyaránt megmutatkozhat most az önelvállalás sorsfeladata is – itt az idő, nem érdemes tovább húzni, ideje rálépni a saját igaz utunkra! Ehhez a szép együttálláshoz egy kvinkunksz fényszöggel csatlakozik az Uránusz (valamint 20-án a Hold is), így szerves részt képez a most zajló folyamatokban!
Az Uránusz nem csak a nagy, megoldó ötletek adója, de ő a tisztító erő is, a karmatisztítás minősége. Mivel a visszaúszó hal fonala alatt halad, így fontos összetevője sorsunk felvállalásának, hogy elengedjük, levágjuk, kitisztítsuk önmagunkból és életünkből mindazokat a minőségeket, amelyek nem visznek előre, nem teljesítenek ki, nem egyeznek igaz elhívatásunkkal! Ha ezt nem tesszük meg, az eddig felépített hamis, terhelő, ál-világunk lépésről lépésre összeomlik. De dönthetünk a tisztaság, a megújulás, a felvállalás, a termékenyebbé és alkotóbbá válás mellett is! Dönthetünk úgy, hogy búcsút mondunk annak a képnek, amit eddig kifelé, mások elvárásából mutattunk. Meglesz az eredménye.

Este 20 órától a Hold már a Cet csillagkép alá érkezik, és megkezdődik egy belső elvonulási időszak, melynek során lelkünk újjászülethet és megerősödhet.
A 20-ra virradó éjjelen figyeljük meg álmainkat, több égi helyzet is fontos álomüzenetekkel érkezhet. Képet kaphatunk a jövőnkről, a választható utakról, kapcsolataink működéséről.

Zentai Anna asztrológus
Fotó: Kolumbán Katalin David Guetta

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel