A Köszönet ás a hála hatásai


A Köszönet Törvénye

Az igaz hála és köszönet minden nehézségen átsegít az életben. Adjon hálát teljes szívéből valamiért, amije még nincs, úgy, mintha már megvolna - és meg fogja kapni. A szüntelen hála és köszönet aktivizálja a hitet, amely hegyeket mozgat. Mennyi minden van az életünkben, amely tökéletesen rendben van, és figyelemre sem méltatjuk, mert mindig csak arra a kevésre figyelünk, amely éppen nincs egészen rendben. 

Ide szeretnék beszúrni egy friss tapasztalatot:

Van 3 csodálatosan szép, okos, ügyes és végtelen szeretettel a kis örökbefogadott pedig mély hálával teli kutyusom. Az egyik kis drágám, az első kutyusom, a legidősebb, Macikám "nem volt éppen a helyzet magaslatán"  - és nem véletlenül tettem ezt idézőjeles mondatba, mert amikor ez történt és egóm működésbe lépett az első pillanatokban ezt még így is gondoltam - ma egész éjjel hisztizett, nem hagyott aludni...  Pedig evett rendesen, sétált, egészségügyi dolgokon túl voltunk... Ő amúgy is egy igazi egyéniség :)  - akaratos, makacs, amit kitalál szereti véghez vinni, nem kapkod, amit csinál mindig éppen arra figyel, van benne pici irigység néha és mindemellett hatalmas szíve van, mély, határtalan és önzetlen szeretettel telve - Szóval az egóm kezdte a műsort: "...Nem hagy pihenni, direkt csinálja, hogy téged bosszantson, miért csinálja ezt mit gondolsz, nem tudsz majd aludni, fáradt leszel, le kell állítanod, rossz, rossz, rossz kutya... " és még folytathatnám a sort mi mindent táplált belém... 

Először nem vettem a lapot, és majdnem bedőltem neki, ezáltal  - ugye az egóm sugallta negatív gondolatok által - egyre mérgesebb lettem, egyre rosszabbul éreztem magam. Többször rászóltam Macikámra, persze Ő tovább is folytatta, egóm is beerősített erre. 
Aztán jött egy megérzésszerű sugallat: Te döntöd el mit gondolsz, mit hiszel el és ezáltal majd hogyan érzed Magad... a többi meg csak a következmény lesz életedben, mivel érzéseid beindítják érzésednek, akkori rezgésednek megfelelően a vonzást és megteremted érzésed, rezgésed tárgyát - ergó ha rosszul érzed magad és ezt idejében nem csíped nyakon akkor ennek a következménye valami rossz negatív történés megvalósulása lesz a fizikai világodban - . Minden, bármi ami történik, történt Veled, csak azért történhetett meg, mert Te megteremtetted, Te vagy  felelős a mai állapotodért, körülményeidért, testedért, kapcsolataid minőségéért, mindenért, ami körülvesz itt a fizikai világban legyen az Számodra kellemes vagy kellemetlen! Ez egy nagyon jó hír! Mert ha Te vagy a felelős ezért, Te teremtetted, akkor óriási hatalom van a kezedben, mert ezt meg is tudod változtatni!! Gondold át mit szeretnél, mire vágysz, a jóra fókuszálj és cselekedd meg a szükséges lépéseket - mert ugye tudjuk még a mesében is valamit tennie kellett a hősnek, csak úgy magától a nagy semmittevésre nem hullott ölébe a manna... ez a mesében így van és nálunk sincs másképp :) fizikai világunkban, itt a 3 D-ben-. Nem elég csak vágyakozni, jóra gondolni és aztán semmit nem tenni érte... mert az csak merengés, álmodozás és most nem is írom most, hogy ez le mit hoz magával a végén mint eredmény (mert ugye most pozitív dolgokat szeretnék megosztani Veletek - .... ám akit ez mélyebben is érdekel írjon nekem e-mailt és ígérem rövid időn belül válaszolok rá info@zenplaza.hu

Szóval eme kis kitérő után folytatom a történetem:
Akkor abban a pillanatban rádöbbentem! Egóm ismét megpróbál megvezetni. és azonnal "töröltem a rossz gondolatokat fejemből" ezáltal megszűnt a rossz érzésem is, helyette arra gondoltam: nagyon szeretem Macikámat és Ő is nagyon szeret engem. Odahívtam magamhoz, karjaimba vettem magam mellett és megsimogattam, elmondtam neki mennyire szeretem és tudom, hogy ő is mennyire szeret engem....  és láss csodát. :) A drága kis Macikám békésen elszunyókált és bennem pedig csak jó érzések maradtak meg, frissen kezdtem a napot és ezt a kis intermezzót szeretném most megosztani Veletek is. 

Szerencsések vagyunk! Mivel testünkkel kaptunk egy csodálatos iránytűt is :) ezek pedig az érzéseink. Figyelj rájuk, mert mindig megmutatják Neked, hogy éppen jó irányba mész vagy változtass mert beindul a teremtés és az érzéseid, rezgésed - mivel érzéseink annak megfelelő zergéseket bocsátanak ki az univerzumba -  alapján már tudni fogod, hogy a fizikai síkon milyen eredményt, körülményeket teremtesz kellemeset vagy kellemetlent. 
Ha rossz érzéseid vannak, ha rosszul érzed Magad, csípd nyakon egódat és gondold át újra azt, amin éppen gondolkodtál! Mindennek két oldala, van, az, hogy számunkra melyik válik valósággá az csak attól függ mire fókuszálunk! Mit veszel észre, min gondolkodsz , miről gondolkodsz a dolgok, történések jó vagy rossz oldaláról... Mert ezzel eldöntöd, hogy dolgaid, körülményeid jóra, jobbra vagy rosszra, rosszabbra forduljanak! Óriási hatalom van mindannyiunk kezében! Teremtők vagyunk, minden pillanatban teremtjük sorsunkat, körülményeinket. 

És mai kis történetem befejezéséül egy bölcsességet is megosztok Veled, elgondolkodtató:
A jó és a rossz farkas - indián tanmese

Egy este az öreg Cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.
Azt mondta:
–Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak. Egyikük a Rossz – a düh, irígység, féltékenység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kissebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego…
Másikuk a Jó – az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.
Az unoka elkondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:
–És melyik farkas győz?
Az öreg indián mosolyogva így válaszolt:
          –Az, amelyiket eteted.

Örülj az életnek, rengeteg csoda van körülötted, vedd észre, örülj, nevess sokat, menj a természetbe, beszélgess, figyelj oda családtagjaidra, barátaidra, embertársaidra - azt tedd meg velük, amit szeretnél, hogy veled is megtegyenek, ha így éled mindennapjaid egyre több kellemes élményben, és varázslatban lesz részed - mert igazi teremtő vagy!

Amint szívemet hála tölti el életem minden körülményéért, eseményéért, az univerzum legmagasabb rendű ereje működni kezd rajtam keresztül, mert a hálás és szeretetteljes szív a legtisztább csatorna az egyetlen erő számára, amit mi Istennek nevezünk. Minden úgy van jól, ahogy van, függetlenül attól, hogy kellemes-e számodra vagy sem, elfogadod-e vagy tiltakozol. Ha nem fogadod el, akkor szenvedsz. Ám, ha feltétel nélkül igent mondasz, felfedezed a boldogság titkát. A levél ősszel magától hullik le a fáról. A hó apró pelyhekben esik, a tavasz beköszönt, a fű növekedésnek indul. Mindez könnyedén, félelem nélkül, kötöttségek és erőlködés nélkül. Nem szükséges hozzá terápia, nem kellenek traumák. A dráma csupán illúzió, az igazság egészen egyszerű. Sem nem jó, sem nem rossz, egyszerűen csak van. Semmit sem birtokolhatsz, hiszen minden te vagy. Minden, ami létezik, abból az egyetlen realitásból jött létre, amely Te magad vagy. Az emberek akikkel találkozol, a tárgyak, amelyek hozzád tartoznak vagy amelyeket elveszítesz, csupán ajándék, mellyel önmagad megleped, hogy léted újabb aspektusait megtapasztalhasd. A valóságban semmit sem lehet nyerni, sem pedig veszíteni, kivéve önmagad Igaz Valójának megtapasztalását. Az életjátékban csak te nyerhetsz. Ez a játék ugyanis a te örömödre jött létre, örvendj hát léted csodálatos teljességének.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

Frekvenciák