A nyitott elme 8 előnye, és hogyan érhető el?



Ha azt mondom, hogy 5 ezer forintot vettem el egy pénztárgépből egy helyi üzletben, mit gondolsz? Úgy tekintesz rám, mint aki lopott? Talán dühös vagy, mert te minden nap dolgozni jársz, és itt vagyok én, aki a könnyebb utat választja, hogy elveszi más pénzét? Vagy talán megkönyörülsz rajtam, mert az életem szörnyű lehet, ha szükségem van a lopásra?



Nos, mi van, ha azt mondom, hogy azért vettem el a pénzt, mert az enyém a bolt, és azt a helyi árvaháznak adományoztam? Ez megváltoztatja a benyomásodat rólam?

Amikor zárt elmével rendelkezel, könnyű beleszaladni bizonyos következtetésekbe. Elmarasztaló ítéletet hozol, mert azt hiszed, hogy csak egy válasz, vagy egy megoldás van bármilyen adott helyzetben. Veszed az első dolgot ami eszedbe jut, és azt tényként kezeled.

Néha azonban tévedsz. Amikor ez történik, az árthat a kapcsolatoknak, negatív hatással lehet az egészségre, és minden bizonnyal változást is hozhat abban, hogyan lásd pozitívan a világot.

Másrészt ha megérted, hogy a dolgok nem mindig azok, amiknek látszanak, az élet igencsak eltérő lehet. Íme a nyitott elme nyolc előnye:

1. A világod virágzik. Ez olyan, mintha csak arra lennél képes, hogy feketét és fehéret láss, és hirtelen felismered a sok szín és árnyalat létezését. A palettád kibővül a két lehetőségből több száz eshetőséggé. A választási lehetőségeid kibővülnek, és nem vagy annyira beszűkítve a minimális alternatívák által.

2. Megszabadítod az elmédet a korlátozó gondolatoktól. Semmi sem tart vissza jobban, mintha tudod a válaszokat, így sohasem fontolsz meg más eshetőségeket. Ha elismered, hogy számos lehetséges megoldás vagy válasz létezik, akkor megengeded magadnak, hogy a határaidon túl gondolj rájuk, ahol általában megállítottad volna magad.

3. Ez az, amikor a változás megtörténik. Meg kell változtatnod a gondolataidat és hiedelmeidet, mielőtt a viselkedésed és a tetteid változására számíthatsz. A legtöbb ember ezt fordítva csinálja, megváltoztatják a viselkedésüket annak érdekében, hogy megváltozzanak, csakhogy azt találják, hogy ez nem működik. Az igazi változás belülről kifelé történik.

4. Még több móka. Hajlandónak kell lenned kipróbálni új, izgalmas dolgokat. Akkor elengedhetsz bármit, ami visszatartott a múltban, és elkezdheted magadhoz ölelni az életet. Más dolgokat próbálsz ki és több tapasztalattal rendelkezel.

5. Könnyebben találsz megoldást a problémákra. Ha hajlandó vagy megfontolni azt az elképzelést, hogy számos hatékony mód létezik megoldani egy problémát, akkor megnyitod magad a többféle lehetőségre, amikor megpróbálkozol a probléma megoldásával. Nem akadsz el ugyanazon dolog újra és újra próbálgatásával csak azért, mert nem tudsz másra gondolni.

6. Nagyobb képesség a szeretetre, és mások szeretetének elfogadására. Amikor elengeded azt, hogy ítéletet mondj, akkor megengeded magadnak, hogy mélyebb és tartalmasabb kapcsolataid legyenek. Szabadabban adod és fogadod el a szeretetet, mert nem vagy annyira érintett az emberekkel kapcsolatos következtetések levonásában. Elfogadod őket olyannak, amilyenek.

7. Magasabb toleranciaszintet érsz el. Nagyobb türelemmel vagy mások irányába. Nyitott vagy arra a tényre, hogy megfelelő indokuk lehet a viselkedésükre, vagy ahogy éreznek ahelyett, hogy azt állapítsd meg róluk, hogy "rosszak".

8. Több energiád van. Amikor nem vagy annyira lekötve a negatív gondolatoktól, és nem próbálsz meg kitalálni mindenkiről mindent, akkor több energiád van, hogy az élet fontos dolgaira koncentrálj, mint a családod, a barátaid és a jó egészséged.

Most, hogy látod a nyitott elmével élés nagyszerű előnyeit, itt van néhány gyors ötlet, mely segít:

Kíváncsivá válni. Legyél tisztában az ítéleteiddel, és kérdezd meg, honnan jönnek? Múltbéli tapasztalatodra alapozod, vagy valami olyasmi, amit hallottál?

Próbára tenni a gondolataidat. Amikor gyorsan jutsz el egy következtetéshez, akkor kérdezd meg magadtól, hogy az 100 százalékban igaz-e? Ha nem, akkor ne korlátozd magad arra az egy gondolatra, mint az egyetlen lehetséges opció.

Gyakorolni a meditációt. Amikor meditatív állapotban vagy, az elméd megnyílik, ami fokozott problémamegoldó, és a megszokottól eltérő gondolkodási képességet jelent.

Valami újat tanulni. Szélesíted a látóköröd, ha más kultúrákról, csoportokról és szokásokról tanítod magad. Próbáld meg a dolgokat különböző szögekből és nézőpontokból látni!

Amikor megvan a képességed, hogy objektíven tekints az összes eshetőségre, akkor a lehetőségek és ötletek egy teljesen új birodalma nyílik meg számodra. Olyan, mint egy új, színes világ, ami elérhetővé válik.



Forrás: ujvilagtudat

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel