Hallgass zenét és gyógyulj!


A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét! Példátlan kísérletnek indult, szenzációs felfedezés lett belőle.A stuttgarti egyetem két fiatal kutatója, Anette Kolb és Katharina Sinner friss vért cseppentettek fekete alapra és bekapcsolták a nagy felbontású mikroszkópot. Miután a csepp nyugalmi állapotba került, lépes szerkezete is kirajzolódott, a szélen nagyobb, a közepén kisebb üregekkel.Ezt követően bekapcsolták a CD lejátszót, méghozzá jó hangosan. Egy könnyed zongoradarabbal kezdték a vér szórakoztatását, és a csepp szinte azonnal reagált a hanghullámokra. 
Jól láthatóan besűrűsödött a szerkezete, mintha valamilyen művészi igényű szőttes lett volna. Aztán jött a hevimetal,dübörgött a dob, és bömböltek a torzított gitárok, a vércsepp pedig szó szerint szétesett. Kis híján elemeire bomlott a szerkezete. A rendhagyó kísérlet igazolta, hogy "szervesebben" hallgatunk zenét, mint ahogy gondoltuk volna. Nemcsak fülünk, hanem testnedveink is részesei a muzsika hatásának, élvezetének, vagy káros hatásának!
A stuttgarti kutatók olyan kérdéseket vetettek fel, hogy például a vércseppeken kirajzolódó minták miként hatnak a testre. Lehet- e terápiás kezelésre használni ezt a jelenséget? De a hanghatással való manipulálás és befolyásolás lehetősége is érdekesnek tűnik. Manfréd Spitzer orvosprofesszor és Bernd Köplin mérnök is beszáll a vérpezsdítő kutatásba.
Stressz ellen: Halk, kellemes háttérzene.pl. Lionel Ritchie My Destinyje, 
romantikus zene: Schubert Pisztrángötöse és Heidenrösleinje, Schumann Álmodozása, Smetana A Moldvája, gregorián énekek, esetleg népdalok. 
A szívműködés és a vérkeringés erősítésére: Bach d-moll concerto csembalóra és vonósokra, Adagio tétele, Beethoven 4. (G-dúr) zongoraversenye, Mendelssohn e-moll hegedűversenye, gregorián énekek, country- és westerndalok, popzene (Whitney Houston: Where Do Broken Hearts Go, Tina Turner: On Silent Wings).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel