Méz és fahéj együtt, jajj a vírusoknak és baciknak!


Kiderült hogy a fahéj mézzel párosítva az igazi. Nem volt kétséges egy percig sem, hogy ezt a naplómban is meg kell örökítenem. A kanadai World News hetilapban jelent meg az az írás, ami szerint a fahéj és a méz keveréke nagyon sok betegség esetén lehet jótékony hatással. Mik is ezek?
Felpuffadás: Indiában és Japánban folytatott vizsgálatok kimutatták, hogy a méz és fahéj megakadályozza a gázok kialakulását az emésztés folyamatában.
Megfázás: Ha nálad gyakori a megfázás, akkor naponta 3x kellene fogyasztanod 1 kanál langyos mézben elkevert 1/4 kanál fahéjat három napon keresztül. Ezzel gyógyítható a meghűlés, krónikus köhögés és a légcsövet, a hörgőket is kitisztítja.
Immunrendszer: A méz és a fahéj mindennapi fogyasztása erősíti az immunrendszert. A méznek magas a vas és a vitamin tartalma, rendszeres fogyasztása erősíti a fehérvérsejteket a vírusok és a baktériumok elleni harcukban.
Koleszterin: Magas koleszterin szint csökkenését – két óra alatt 10%-ot – értek el betegeknél, akikkel 2 dl meleg vízben feloldott 2 kanál mézet és 3 teás kanál fahéjat itattak meg. Ennek a módszernek a napi háromszoros alkalmazásával meggyógyul a krónikusan magas koleszterin szinttel rendelkező beteg is. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy az eredeti méz magában fogyasztva is – napi rendszerességgel – megakadályozza a koleszterin szint növekedését.
Fogfájás: Egy rész fahéj és 5 rész méz keverékét kell háromszor a fájós fogra tenni és a fájás megszűnik.
Bőrbetegségek: A méz és a fahéj minden fajta bőrgyulladásra alkalmazható. Továbbá ekcémára és övsömörre is. A sérült bőrre kend a masszát.
Gyomorbántalmak: A méz és a fahéj elűzi a gyomor bántalmakat és megvéd a gyomorfekély kialakulásától. Ugyanis 1 kanál fahéj és 2 kanál méz fogyasztása étkezés előtt megakadályozza a túlzott gyomorsav keletkezését a nehezebb ételek után is.
Fogyás fahéjjal: Ha fogyni szeretnél, minden reggel 1/2 órával a reggeli előtt (éhgyomorra) és este lefekvés előtt igyál meg egy kis csésze fahéjas mézet. Rendszeres fogyasztásával súlycsökkenést érhetsz el.
Fekély: Három kanál mézeben egy kanál fahéjat kell elkeverni. A keletkezett masszát, lefekvéskor a fekélyre kell kenni, reggel pedig meleg vízzel lemosni. Egy hetes kúra után a fekély eltűnik.
Hosszú élet titka is lehet a fahéj és a méz: Csökkenthetők az öregkorral járó nehézségek ha mézből és fahéjból készült teát fogyasztasz rendszeresen. 4 kanál mézet és 1 kanál fahéjat kell megfőzni 3 pohár vízben. Ajánlott 3x naponta 1/4 pohárral elfogyasztani ebből a teából. Amit ezek után a fiatalság elixírjének is nevezhetünk.
Krónikus fáradtság: A cukor, mely a mézben található segíti a fizikai erőnlét megtartását. Az idősebb korosztály betegei, akik 1:1 arányban fogyasztottak mézet és fahéjat mozgékonyabbak és fürgébbek voltak. Dr. Milton kutatásai szerint. Ő azt állítja, hogy egy kanál méz és egy kiskanál fahéj elkeverve vízben, és fogyasztva naponta többször, de főként délután 3 órakor (ekkor kezd a testi erő csökkenni) egy héten belül megújítja a test vitalitását.

Látjátok? Nincs másra szükség, mint egy téliesen kezdődő vasárnapra vagy hétköznapra így tavasz tájékán, egy barátnőre vagy egy barátra, akivel almás pitét süthettek, és egy mindennap használt fűszerre, a fahéjra. No meg a mézre... :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel