Október 02. szerda – Le a bilincsekkel! –


A Hold ma a Zodiákus körön a Szűz jegyében, az égbolton pedig az Oroszlán csillagkép alatt és a Szextáns felett halad. Héraklész első munkája volt a Nemeai oroszlán legyőzése, melynek bőrét azután önmagára véve sérthetetlenné vált. Ilyen módon válik az ember is legyőzhetetlenné, ha önmagán is felülkerekedve, kezébe veszi sorsa irányítását.

A mai napra virradó álmok gyógyító, megújító energiákat, sorsfordító üzeneteket, és teljes rálátást hozhatnak jelen helyzetünkre. Valami a mai napon gyökeresen átfordulhat bennünk.
A Merkúr az Angyal csillagképben haladva, ma elhalad a Syrma csillag alatt. Érdemes nem csak ésszel, hanem érzékkel odafigyelni a gondolatokra, sugallatokra, így meghallhatjuk az angyalok uszályának suhogását.
A Vénusz már a Mérleg második felénél jár, így érzelmi életünkben a jövővel kapcsolatok kérdések és válaszok lehetnek jelen. A jövő nagy igazságai, a jövőre vonatkozó, helyes döntések mérettetnek meg. A döntéseknél persze tartsuk szem előtt, hogy az igazi döntés nem az ember mérlegelése és elhatározása által születik, hanem a belső fény felgyúlása által válik világossá!
Ebben segít a Nap is, Naprendszerünk egyetlen fényt adó, központi csillaga, amely most az égbolton látható nagy, kardinális négyszög negyedik csúcsára kerül. A négyszög a hajnali álmok idején pontosodik be, de még jó darabig velünk marad. A Szűz alatt a Nap most a Vindemiatrix csillaghoz közelít (csütörtökön áll együtt vele), amely a Szűz nyakán ragyogó csillag. A csillagzat fej nélkülisége az igazság térnyerésének üzenetét hozza – ideje elfordulnunk a sötétségtől, és a külsőségek helyett a belső tartalmak felé irányulni. A Nap a Mérlegben jár, így ez különösen igaz az emberi, érzelmi kapcsolatokra.
A Nappal szemben áll a kos Uránusz, a visszaúszó hal fonala alatt, így a függések, kötődések elvágása általi, új életminőség forradalmi megalkotása is lehetséges most. Belső motivációnk nyughatatlanságként is jelentkezhet, mert most van ideje az egyéniségek és a különleges képességek nagy erővel és elszántsággal való kibontakoztatásának, új és szebb életet teremtve ezzel társaink számára is.
A négyszög másik két csúcsán a rák Lilith (még a Jupiterrel), és a bak Plútó állnak szemben egymással. A Lilith és a Jupiter a Kettősök, vagyis az Ikrek csillagkép alatt járnak. Az igazság bolygója hamarosan eléri a Wasat csillagot, amely az Ikrek csillagzaton belül Pollux válla, vagyis a láthatatlan, halhatatlan, örök minőségek felvállalásának jön ideje, miután megtapasztaltuk mindkét oldalt – a külső, anyagi, és a belső, érzelmi világot is. Társaink másságát is megismerve, ideje észrevenni, hogy nem egymásnak háttal, hanem egymással vállvetve, közös célokért, az egységért érdemes küzdeni. A Plútó pedig óriási erő a kezünkben, hogy sorsunkon jó irányba fordítsunk – ám ehhez egyértelmű döntéseket kell hozni, maximális odafordulással.
Minden most zajló változás mögött ott az emelő erő, amely egyre aktívabban segédkezik, hogy kiiktassuk az eddig belénk ültetett, régi programokat, és felülírjuk azt, a Teremtő tollából fakadó szeretet-fénnyel. Sokan megijednek most ennek nehézségeitől, és másokhoz fordulnak segítségért - de a folyamat lényege éppen az, hogy ne mások eszméi és nézetei szerint éljünk, hanem megtalálva saját egyéni utunkat, a szív tiszta hangját kövessük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel