Október 04. péntek – Szívnyitás –


Kirobbanó élményeket nemcsak egy váratlanul beütő nehézség, nem csak a fájdalom okozhat. Az égi négyszög negyedik csúcsán a Nap, a sugárzó, szíveket melengető szeretet szimbóluma is, aki nem nézi, hova süt, kinek ad, tárt karokkal szórja javait. Ha eddig csendes volt az életünk, most bombák robbanhatnak a szívekben – az unalmas, üres hétköznapok időszaka amúgy is a vihar előtti csend állapota szokott lenni. Egyik percről a másikra, egy hirtelen beütő élmény is lehet elindítója annak a folyamatnak, amely megrengeti a szívek köré épített falakat. A szív energikus ébredése és megnyitása bármi felé történhet – lehet az egy szeretett személy, lehet egy, az eddigiektől eltérő, nyitottabb magatartásmód, de nyithat az ember önmaga felé is.
Az érzékeny Hold lassan utoléri az előtte vágtázó Napot, a szombatra virradó hajnali órákban. Addig is, a mai napon az Arató Szűz csillagai alatt halad, elérve a Szűzleány alakját, aki jelképesen a múltból a jövőbe lép. A mérleg Hold idején a párkapcsolat egyensúlya és harmóniája nagyobb hangsúllyal jelenik meg. A Nap ugyanakkor most éri el a Szűzleány szívét, az Auva csillagot, melyből két, ölelésre lendülő keze kiindul. Ismét eljött az ölelés ideje, a szívek összekapcsolódnak.
Az esti órákban ismét bombák robbanhatnak, vulkánok törhetnek elő. Késztetve vagyunk az újjászületésre, a régo korlátok szétzúzására, a saját érdekünkben.
A szombat reggelre látott álmaink idején a Nap-Hold együttállás az érzelmes Vénusz uralma alatt, ugyanakkor a Holló csillagképnél jön létre. Korszakváltást hoz a következő pár nap, és ez együtt jár az elengedéssel, de az igaz értékek átmentésével is. Ha bizonytalanok vagyunk, vagy döntenünk kell, azt hiába akarjuk a látható tények alapján megtenni – hunyjuk le szemünket, hallgassunk szívünkre, ösztöneinkre, és a megfelelő választás elénk tárul!
A Mars továbbra is a múltba tekintő Oroszlán feje alatt, az energikusan érkező rálátást és bátorságot segíti, a Vénusz által pedig a Mérleg alatt haladva, a jövőt érintő igazságok megmérettetése, vizsgáztatása aktuális.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel