Október 07. hétfő – Ébredések, elmúlások, változások.. –


A Hold a mai napon a Skorpió jegyében jár, és álmaink idején együtt áll a Merkúrral. A lelkiség és információáramlás jelölői, elsősorban érzékelhető, érezhető módon hoznak angyali üzeneteket, amelyek segítik a most zajló, korlátokat és rögzüléseket ledöntő átalakulásokat is.

A nap folyamán nem csak a Hold, de már a Merkúr, és a Szaturnusz is elhagyják az Angyal csillagképet. A Hold a Mérlegben halad tovább, és a múlt igazságai válnak érezhetővé általa. Ezért is érdemes ma csendben maradni és megfigyelni érzéseinket, ösztöneink súgását.
A Vénusz ugyanakkor a Mérleg csillagképből lép ki, az esti órákban (19:55-kor) pedig, a Nyilas jegyébe érkezik. Az érzelmek szenvedélyesebbé válnak a nyilas Vénusz idején, a tüzes és vizes jegyű Nappal, Holddal, Asc-sel, Vénusszal rendelkezőket pedig különösen emelő hatással érinti. Terítékre kerülnek a hosszú távú elképzelések, az érzelmi kapcsolatok jövőjére vonatkozó tervek, gondolatok. Ugyanakkor ideje jön, hogy az érzelmi életünk történéseit elkezdjük magasabb szemszögből megvizsgálni – ideje közelíteni a hit, a felsőbb világok felé, átfogóan megérteni a világ és a kapcsolatok működéseit. A tiszta érzelmek, az igazságosság kérdései, az alkotó energiák sokszorozódása mind megjelenhet ebben az időszakban. A Vénuszon most az Ikrek alatt haladó, rák Jupiter uralkodik, így érzelmekben is a kettősségek jelenhetnek meg, ám ezek a tapasztalások éppen azért jönnek, hogy a múlandón túllépve, elinduljunk az örök érvényű, hosszú távú értékek, igazságok, érzések felé – azt az utat járjuk, ami elhívatásunk szerint a sajátunk.
A Szaturnusz helyzete is változik, elhagyja az Angyal csillagképet és lassan a Mérleg felé közelít, a Zodiákus körön viszont mindez a titokzatos Skorpió jegy alatt történik. Az elkövetkezendő hónapokban erőteljes tapasztalatokat jelent majd a múlt igazságainak felszínre kerülése. Most valóban kiderül minden titok, fellebben a fátyol a múltunkról, megérthetjük azt is, mi miért történt velünk, és e tapasztalat a megújuláshoz, a megnyíláshoz és beéréshez segíthet.


(Zichy Mihály festménye)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel