Október 08. kedd – Érzelmi mészárkodós –


A teljesség útja olykor éppen azon keresztül vezet, amitől ódzkodunk, aminek ellene megyünk, holott mélyen belül pontosan tudjuk, hogy az az utunk, és általa jutunk egyről a kettőre. Az igazi sorsfeladatainkat és ezek felvállalását jelképezi a Szaturnusz, hogy mik is ezek, azt viszont sokszor a Holdon keresztül tudhatjuk meg – vagyis érzékelhetjük. A Hold a belső otthon – születésünk óta annyi hatás ér minket, adott korlátok és eszmék között éljük az életünket, és azok a belső motivációk, az a küldetéstudat, amellyel születtünk, és amelyet gyermekként tisztán éreztünk, az évek során elhalványul. Ám a Hold (és a Rák minőség) segítségével lehánthajuk az ösztöneinkre rakott külső rétegeket, most is érzékelni tudjuk, miben is vagyunk otthon. Visszatalálhatunk eredendő egyéniségünkhöz, igazi önvalónkhoz.
A mai napon akár ennek az útnak is, egy fontos állomásához érkezünk. A Hold ma a Skorpió jegyéből a Nyilasba lép a Zodiákus körön, így az érzelmes, vizes minőséget a szenvedélyes, idealista, tüzes szakasz váltja fel. Csillagképileg a Mérlegből a Skorpióba lép – először a jövő igazságai mérettetnek meg, majd a Skorpió ollója alatt, az egyéniségünket elfedő egó-burok áttörése, levágása következik.
Délután a Hold és a Vénusz együttáll a Skorpió ollója alatt, így az érzelmek és a női minőség erősödése érzékelhető (a nőiség, mint minőség, a férfiakban is jelen van, lágyságként, érzelemként, érzékenységként). A lélek harmóniája, az otthon békéje, nyugalma, szerelmesünkkel az ősharmóniára való emlékezés élménye megjelenhet ugyan, de mindennek hátterében valaminek az elvágása is. A harmónia megteremtéséért, a lelki hazatalálásunkért, a gyarapodásért, most érdemes elbúcsúzni valamitől, ami csak visszatartana mindebben. Termékeny energiáink és intuíciónk működése is erősödhet, még mélyebben bízhatunk önmagunkban, ha elvágjuk mindazokat a tényezőket, amelyek eddig akadályozták ezt.
Szintén említésre méltó helyzetbe kerül a Jupiter, aki a mai napon elhalad az Ikrek csillagkép szívénél! Most érezhetjük át igazán, hogy az eddig megtapasztalt kettősségeken túl, a szeretet fényében megvilágítva, valójában minden egy! Bármennyire is jelen van életünkben az anyagi létezés, a racionalitás, a lényegi igazság a szívben lakozik! Maga az Igazság egyenlő a szív tiszta érzéseivel! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel