Október 18. péntek – Az Igaz Útra lépés lehetősége –


A mai nap (különösen a nap második fele és a szombati nap első fele) az igaz és tiszta útra való fellépés lehetőségét adja. Megjelenhetnek ugyan a múlt kísértései, a sötét, hamis oldal hívó szavai, az eddig működtetett, előre már nem vivő minőségek (kezdve a lustaság, a megszokás, a bizalmatlanság felé való hajlamon át, egészen a törvénytelenségig, vagy ki mivel küzd éppen) – ám mindezeket éppen azért kaphatjuk most vissza, hogy lássuk, mivel is van dolgunk, és miken tudunk saját erőnkből felülemelkedni.
A Hold ma is a Halak csillagkép visszaúszó fonalánál halad, felette már az Androméda csillagai ragyognak. A magát önként feláldozó királylány ereje feléled a lelkekben is. A belső ösztönöket képesek vagyunk már feláldozni, magasabb célok érdekében.
A Nap már az Angyali Szűz csillagfényétől övezve halad, így magasabb minőségekre törekszünk minden cselekedetünkben. Ami nem az angyali tisztaságot képviseli, azt nem tűrjük magunk körül – ezt erősíti az Oroszlán testénél járó Mars is, királyi erényekkel, erkölcsi nemességgel ruházva fel szívünket.
A Merkúr az égi Mérleg alatt a múlt igazságainak gondolati-szellemi megmérettetését mutatja. Felette a Kígyó Feje segít, hogy lehúzó ösztöneinket tudatosítva, felismerve, szellemi erővel felemelkedjünk.
A Vénusz az érzelmi energiáink kézben tartását és a gyógyulást segítő Kígyótartó alatt halad, felette a Zuhanó Herkules jelképezi, hogy érzelmeink terén az egót építő, sötét erők már nem élik túl a változást – az érzelmek terén tapasztalhatjuk a már terméketlen minőségek elmúlását, hogy ami „örök” életű, az megszülethessen, tovább élhessen. Ha felfedezzük magunkban, mivel mérgezzük saját boldogságunkat, ideje búcsút inteni annak.
A Nap, a Hold és a Jupiter most háromszöget alkot, melynek csúcsán az igazságot és bölcsességet jelképező Jupiter áll, az Ikrek Napkapujában. Bármilyen feladattal állunk szemben, a megoldást az igazság, a múltban gyökerező tanítások és lelki bölcsességek, a különbözőségek magasabb szintú átlátása jelenti.
Ideje leszámolni a hamissággal, feloldva a múlt kötéseit, új utat kezdve, világos döntéseket hozva, igaz és tiszta útra lépni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel