Október 19. szombat – 20. vasárnap – Megtorpanás, révületben –


Érdekes hétvége elé nézünk, mély érzelmekkel, élményekkel, és számíthatunk arra is, hogy amit elképzeltünk, nem azonnal fog megvalósulni. Most jól tesszük, ha bármilyen sürgető hatást félretéve, megállunk és lazítunk egy kicsit.
A Hold szombaton éjjel még a felfelé úszó hal alatt jár, így a lehúzó ösztönökből, a lelkünket fogva tartó kötelékekből való kiemelkedésről üzennek az álmaink. Ha jól végeztük feladatainkat, a hazatérés belső élménye az ajándék. A reggeli órákban a Hold elvonul az Al Rischa csillag, az összegzés csillaga alatt. Lelkünkben összegezhetjük az elmúlt élményeket, eseményeket, és ezt követően már az elindulás ideje jön, hiszen a Hold a Kos csillagkép alá ér, dél után már érinti annak első csillagait. A Zodiákus körön ugyanakkor, a Hold a Bika jegy alatt vándorol a hétvégén, kitűnő idő ez arra, hogy a kertben még el nem végzett őszi munkálatoknak is eleget tegyünk.
A Kos idején nagy erővel, hittel, elszántsággal indíthatunk el új dolgokat, vagy új életminőségeket, melyektől életünk és kapcsolataink jobbítását várjuk.
A Nap ugyanakkor utolsót int a Szűz jövőbe érkező részének keze által, melynek csillagait vasárnapról hétfőre virradóan fogja elhagyni, mivel időközben már az Angyal sejtelmes fényéhez érkezett. Tiszta, igaz, emberhez, sőt, angyali minőségekhez méltó cselekvésekre törekszünk már, ügyelve a belső rendre is.
A Vénusz ezen a hétvégén lép a Tejútra, melynek felemelő, beavató és gyógyító energiáival már elkezdett töltekezni. A Mars pedig szombattól az Oroszlán mellett a Szextáns csillagképet is birtokába veszi – ne csodálkozzunk, ha erőteljes élmények és nagy lendület vonz minket az asztrológia csillagbirodalmába! A Szextáns által a férfiak is még inkább érdeklődni kezdhetnek a magasabb világok útmutatása felé. Most mindannyian végtelen erőt és bátorságot fedezhetünk fel magunkban!
A Mars ugyanakkor szembenáll a Vízöntő alatt járó Neptunusszal, ez a fényszög vasárnap hajnalban, 3 óra tájban lesz egzakt. Álmaink üzeneteiben így hangsúlyosan megjelenik. Egyik oldalon az erkölcsi nemességre törekvő énünk, másikon a kísértések által csábítgatott, ködös részünk és a révült állapot jelenhet meg. Jöhetnek mélyre ható, erős élmények, amelyeket azonban, saját javunkra fordítva, a megtisztulásra és a Szeretet árasztásának érvényesülésére fordíthatunk.
Most érdemes leszámolni az illúziókkal, és nyíltan, egyenesen, őszintén bevallani érzéseinket, gondolatainkat, önmagunknak és társainknak is. Engedjük a tiszta érzéseket és művészi ihletet szabadon áramlani, az élményeket megélni!
Mindezek mellett a Merkúr is különleges helyzetbe kerül. Már érezhető a megtorpanása, ami vasárnap még tisztábban érzékelhető lesz, hiszen hétfőn délelőtt retrográd mozgást vesz fel, azaz a kozmikus rend szerint halad tovább. Elhagyva a karmikus körforgást, minden merkúri minőséget, tevékenységet illetően, most kiléphetünk az ördögi körből, és az égiek tiszta akaratának megfelelően „járhatjuk” utunkat. A Merkúr az információáramlás, a megértés és megértetés, a közlekedés, mozgás, gondolkodás, intellektuális és kommunikációs tevékenységeink jelölője. A legegyszerűbb dolgok megértését segítve, általa is kaphatunk beavatásokat, életünk működéséről. Ne csodálkozzunk hát, ha egy időre megáll a kommunikáció, legalábbis egy bizonyos szinten – ha nem működik a telefon, még mindig oda lehet állni a másik elé és a szemébe nézve el lehet mondani, amit szeretnénk. Többet is nyerünk vele!
A Merkúr fordulása igen érdekes: a Mérleg első felénél jár, a múlt igazságait megmérettető serpenyő felett. Még nem éri el a Mérleg közepét, a Zuben Elschamali csillagot, amely a tökéletes egyensúly szimbóluma! Hatókörét eléri már, de a teljes egyensúly, a szellemi balansz, még nem történhet meg – vajon miért? A Merkúr november 10-ig hátrál vissza az égbolton, egyenesen visszarohan az Angyal csillagai alá, és újrakezdve az Angyali Birodalmak megjárását, fog november 10-től ismét ide irányulni! A teljes egyensúlyhoz tehát még magasabb angyali tisztaságra, tiszta érzésekre, ezek szavakba öntésére, és még több angyali segítségre lesz most szükségünk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel