Október 22. kedd – Vizsgaidőszak, gyógyulással –


Ezen a héten levizsgáztatnak az égiek mindabból, amit eddig megtanultunk, különösen az érzelmek és lelkiség területén. Ha valóban működtetjük is a megszerzett tudást, szép eredményekre, nagyszerű jutalmakra számíthatunk – ha van még mit tanulni, ezzel is szembesülhetünk, de akkor sincs miért aggódni, majd futunk még pár karmikus kört.
A Tejúton járó nyilas Vénusz által (amely most tanító aspektusban áll a Lilith-Jupiter együttállással) a hölgyek, és az érzékeny-érzelmesebb lelkű férfiak is, remélhetőleg eljutottak már oda, hogy tisztában vannak saját értékeikkel és fel is vállalják azokat. A bátor és egyértelmű önfelvállalás, akkor is érdembeli megéléseket és eredményeket hoz, ha másoktól ellenkezés, megvetés, vagy nemtörődömség tapasztalható. Érdemes figyelmet fordítani az érzelmi tanításokra, és arra, hogy igaz, tiszta utat járjunk érzelmi életünkben – az igazságból és őszinteségből való megmérettetések most fontos szerepet kapnak! Az igazság márpedig a szívben lakozik, és a tiszta érzelmekben, no meg abban, hogy nem csak magunknak tartogatjuk az érzéseinket és a gondolatainkat, hanem a világ előtt is merjük vállalni és mutatni, ami igaz (egyben példát is mutatva ezzel azon társainknak, akik még szenvednek a hamis képmutatás öntudatlan csapdájában). Az élet örömeiről is kaphat az ember kemény beavatásokat, míg végre megérti, hogy nem vegetálni, hanem élni jött e földre.
A Skorpió-Kígyótartó csillagzatok átfedésében vonuló Vénusz által, ideje van levágni az érzelmi életünkből azokat a dolgokat, minőségeket, amelyek nem méltóak a Teremtő Gyermekéhez. Beavatást kaphatunk az érzelmi kapcsolatok működésébe, de akár művészi élményekbe is. Bármilyen területen és formában foglalkozunk művészettel, vagy bármilyen tevékenységbe ültetjük bele művészi érzékünket, abba most magas minőségű, isteni energiákat teszünk, sokkal nagyobb erővel teremtünk, mint általában. A Tejúton járó Vénusz most valóban isteni ihletet biztosít alkotásainkhoz, a szó leghétköznapibb értelmében is.
A Hold ma az Ikrek könnyed jegyében jár és a lelki-érzelmi beszélgetéseknek kedvez. A csillagos égen a Bika fejénél és szarvánál halad ma a Hold, dél körül, illetve kicsivel utána pedig, elhalad az Aldebaran csillag mellett is, amely a Bika szeme. Ez időben az előrelátásnak, a jövőbe látásnak kedveznek a csillagok, vagyis megláthatjuk azt, hogyan is tudjuk az életünket még magasabb minőségekbe emelni, működtetni. 17 óra után aztán már a Nimród csillagképhez ér a Hold, elsőként azokat a csillagokat érintve, amelyek az íjat rajzolják ki. Ideje van tehát az íjászkodásnak, a meditációnak, a nemes célokra való összpontosításnak, és főként annak, hogy a már kevésbé működő erőinket újra felfényesítsük. Este aztán már a megtartó erőt adó, íjat tartó kéz alatt vándorol tovább a Hold, így most lelki-érzelmi szinteken és a családi kapcsolatokban a megtartás a hangsúlyos.
A Jupiter már beért az Ikrek legfényesebb csillagának, a Castornak a hatókörébe. A különböző nézetek és igazságok tapasztalásának útján a múlandó, halandó élményekkel, és eszmékkel találkozhatunk ezekben a napokban.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel