Október 28. hétfő – A rálátó megkönnyebbülés ideje –


A mai napon az érzelmek tiszta, szabad áramlása lehet tapasztalható, illetve az érzelmi szabadság felé emelkedhetünk. Ha eddig valami nyomasztotta, fájdította, terhelte a szívünket, most oly mértékben változhatnak és alakulhatnak át gondolataink, hogy ez által a szívbéli fájdalom is örömmé változhat – hiszen amit érzünk, az annak függvénye, hogyan gondolkodunk! Egy belső letisztulás, egy eszme átalakulása, egy mély belső megértés pedig az érzelmeinket is mélyítheti, vagy megváltoztathatja.
A Nap továbbra is az Angyal csillagainak fénye alatt halad, így folyamatosan jelen vannak angyali segítőink, akik a látható világ mögött érzékelhető láthatatlanra is felnyitják szemünket. Az angyalokkal való aktív foglalkozás ideje is van most.
A Hold ma az Oroszlán feje alatt halad, így ráláthatunk a lelki, érzelmi, családi működésekre, és a jelen helyzetek eredetére, gyökerére is. Tanuljunk a múltból, magunkba nézzünk és ne hárítsunk semmit a másikra!
Kedden este a Merkúr és a Szaturnusz együttállása történik meg az égbolton, az Angyal és a Mérleg csillagképek között. A Merkúr a Mérleg múltat megmérettető serpenyője felett halad, de a Szaturnusz elhozza még az angyali fényeket. Mindkét minőség által magasra tesszük a mércét magunkban, a beszélgetéseknek és minden kimondott szónak súlya van. Szellemi és kommunikációs szinteken itt az önmeghaladás ideje, ha eddig nem mertünk kifejezni, kimondani valamit, akkor eljött az idő meghaladni saját árnyékainkat, és még ha félve is, de kinyilvánítani amit gondolunk, érzünk, akarunk! Mindezt persze a maga idejében. Fényt ültetünk vele, és ébresztőleg is hathatnak ezek a szavak...
A Tejúton járó Vénusz továbbra is beavató élményeket, eseményeket hoz érzelmi-kapcsolati életünkben. Meglehet, az élmények először sokkolóak, fájdalmasak, vagy mélyre húznak, de ez csak az első fázis a beavatás útján – ébresztő élmények, melyek rámutatnak, hol nem működtünk eddig együtt a magasabb törvényekkel. A Vénusz hamarosan eléri a Skorpió fullánkját, a Kígyótartó gyógyító erőt áramoltató csillagai alatt, így gyógyításra most különösen alkalmas az idő az érzelmek terén, a női szervek, a vese, a szépészeti beavatkozások, a mandula, hangképzés terén.
A Jupiter máról keddre virradóan áll együtt az Ikrek Castor csillagával – talán nem véletlen, hogy az anyagi világot működtető törvényszerűségeket ismerjük meg e napokban, vagy az ezeket hangsúlyozó kettősségekből tanulunk most... A folyamat lényegi célja azonban az, hogy elinduljunk a magasabb szintek, a hosszú távon is működő, vagy örök érvényű értékeket képviselő minőségek felé. Az Ikrek érezteti ugyan a különbözőségeket, de lényegi üzenete a testvériség! Nem az egymás fölé- és alá való behelyezkedés, hanem az egymást erősítve és támogatva való létezés, együttműködés!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel