Selyemfestés - kreatív foglalkozás

A kreatív foglakozás a stressz feloldás, a relaxálás, a kreatív meditáció egyik legélvezetesebb és nagyon hatékony fajtája.

Miközben valódi éned kifejezésre juttatod az alkotás öröme által felszabadulnak belső gátjaid, a benned lévő szorongás feloldódik. Így harmonikusabb, kiegyensúlyozott, tevékeny élethez is hozzásegít az alkotás.

Selyemfestés kezdőknek

Szegeden
2014. május 31. 10-17 óráig




A selyemfestő csoport elsődleges célja, hogy megismerkedj az alkotással, mint az egyik legkreatívabb meditációs technikával. A mandala ősi szimbólum, jelentése kör, középpont. Megnyilvánítja az univerzum egységét, önmagad egységét, saját középpontodat és az univerzumban önmagadat.
A festés, vagy bármilyen kreatív alkotás kiváló eszköze a jelenlét megtapasztalásának. A belső csend óhatatlanul kibontakozik benned, mivel figyelmedet a most-ra irányítod, nem a múltban kószál az elméd, és nem is a jövőbe mereng. Minden pillanatban az adott mozdulatnak szenteled figyelmed.
Ha alkotásod tárgya egy mandala, még hatékonyabb a lelki fejlődésed.
A mandala sajátos rendje, és a kör szimbolikája, mélyen hat tudatra és szellemre egyaránt. A mandalának bizonyos „kisugárzása” rezgése van.
Mandalád kibontakozásával párhuzamosan alakul ki belső rended is.
Belső feszültséged folyamatosan enyhül, „kifested” magadból.



Természetesen alkotásod, végeredménye mégsem a feszültséget tükrözi, hanem pont ellenkezőleg saját belső. igazi és valóságos szépségedet.
Kiváló terápiás hatása van az önbizalom és önértékelés terén, bármikor ránézel művedre később, megerősítést kapsz saját belső csodádról.
Megemlíteném a színterápiás hatását is, hiszen a használt színeket, teljesen intuitív módon választod ki, melyek már munka közben hatnak rád. Felettes Éned pontosan tudja, mi kell neked, csak figyelj rá…

Első alkalommal 50x50 cm-es keretre feszítjük föl a selymet és bevezetlek a selyemfestés, kontúrozás rejtelmeibe. Közben beszélgetünk, meditálunk, észrevétlenül és játékosan dolgozunk saját megoldandó feladatainkon.
Miközben ismerkedsz az anyaggal és a különböző technikákkal, a színek és a formák világával, elkezded használni a jobb agyféltekédet, és mellékhatásként kreatívabbá, boldogabbá válik életed.

A közös foglalkozás körülbelül délután 17 óráig tart, amikor is hazaviheted az általad elkészített gyönyörűséges képet.

Honorárium: 7000 Ft


Selyemfestés kezdőknek

Szegeden

2013. május 31-én
  10 - 17 óráig

Jelentkezek >>



Selyemfestés haladóknak

Szegeden

2013. június 14-én
  10 - 17 óráig

Jelentkezek >>


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel