A szervóra

Ez nagy segítség lehet nekünk, hogy tudjuk mikor érdemes táplálkozni, sportolni, orvoshoz menni, pihenni.

12 fő szervünk 2 órás váltásban dolgozik értünk, ezért az energiapályákon is állandó a mozgás. Ha odafigyelünk szervezetünk órájára, vele és magunkkal is jót teszünk, megtartjuk az egyensúlyt.

Érdemes odafigyelni a szervóra ébresztőire, mert céltudatosan tudjuk erősíteni szerveinket, szervezetünket. Ha megnézzük, az órát minden szervnek van egy párja. Ha az óra például reggel 8 órakor, amikor a gyomor aktivizálódik, bármilyen módon hatunk a gyomorra, a szívburokra épp ellenkezőleg hatunk.
Az orvosi esetek megfigyeléséből kiderülne, hogy a szívinfarktus, szívvel kapcsolatos problémák 12 óra körül, az epegörcs este jelentkezik.
Nézzük sorba az óra mozgását:
1-3 óra között a máj méregtelenít, ne terheljük zsírral, alkohollal, dohányzással, és kávéval sem! Az agy oxigén ellátása ilyenkor a leggyengébb. Az epebántalmakban szenvedők ilyenkor ébrednek.

3-5 óra között aktivizálódik a tüdő, felkészül a napi munkára. Ilyenkor ébrednek a dohányosok, asztmások, hörghurutosok. Ebben a két órában uralkodik el a félelem, és a szorongás.

5-7 óra között aktivizálódik a vastagbél, a legjobb idő a székletürítésre, szabaduljunk meg a méreganyagtól, hogy ne szívódjon vissza. Lehetőleg kerüljük a stresszt, a rohanást, ha lehet, folyamatosan ébredezzünk, igyunk sok  folyadékot.

7-9 óra között a legterhelhetőbb a gyomor, ilyenkor együnk vitaminban, ásványi anyagban gazdag ételeket, táplálék kiegészítőket.

9-11 óra között az idegrendszer a legnyugodtabb és legnagyobb a szellemi teljesítőképesség! Beindul a lép és a hasnyálmirigy. Ne fogyasszunk alkoholt, viszont jöhet az édesség, a gyümölcsök, méz. Kerüljük a fizikai megterhelést!

11-13 óra között van a szívciklus időpontja, a legjobb idő a sportolásra! Délben erősödik a gyomorsav és epetermelődés, ilyenkor jöhet egy könnyű ebéd. Kicsit leesik az agy oxigénellátása, sétáljunk vagy pihenjünk egyet.
13-15 óra között lassul a vérkeringés, a vékonybelek aktivizálódnak, csökken a fájdalomérzés, fokozódik a fizikai aktivitás.
15-17 óra között a húgyhólyag a legintenzívebb, igyunk sok cukormentes folyadékot, szervezetünk kiüríti a méreganyagot. Elérjük az aktivitást, tetőpontját, sportolás, tanulás, munka teljes testbedobással.
17-19 óra között a vesetisztító munkája következik, ezért ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomás csökken, szívműködés lassul, egy kis pihenés jól jöhet!
19-21 óra között indul a szívburok és a vér munkaideje. Ha ilyenkor eszünk, azt már szervezetünk nem dolgozza fel, hanem elraktározza. Érzékeink kifinomulnak, menjünk színházba, olvassunk, hallgassunk zenét. Felkészül szervezetünk az éjszakai pihenésre.
21-23 óra között indul az úgynevezett hármas melegítő tevékenysége. Testünk, lelkünk pihenőre, nyugalomra vágyik, csökken a teljesítőképesség, a legpihentetőbb alvás ideje. Nagyon fontos, hogy ne együnk és ne dohányozzunk ebben az időben.
23–01 óra között kezd el dolgozni az epehólyag. Ilyenkor kevésbé csillapítható a fájdalom.

A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energia keringése harmonikus. Ez az energia a vitalitást, életerőt jelenti.

Az energiakeringés akadályoztatása betegséghez vezethet, érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.

Forrás:hir.ma

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel