Az élet napos oldala



Az ok és hatás törvényének legfontosabb gyakorlati alkalmazása életedben a következő: a gondolatok az okok és a körülmények pedig a hatások. 

Ez azt jelenti, hogy gondolatod kreatív. A saját gondolkodásmódoddal teremted meg világod. A világon semminek sincs jelentése azon kívül, amilyen jelentőséget te adsz neki azzal, ahogy gondolsz rá és beszélsz róla.

Hogyan legyünk boldogok?
Sok év alatt többezer embert megkérdeztek arról, mire gondolnak legtöbbször. Kitalálod, hogy a legsikeresebbek és legboldogabbak mire gondolnak egész nap?
A válasz egyszerű. A boldog és egészséges emberek leginkább arra gondolnak, amit akarnak és azt hogyan szerezhetik meg. Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit akarsz és hogy azt hogyan érheted el, akkor boldogabb leszel és életedet jobban irányításod alatt tudod tartani.

Hogyan legyünk boldogtalanok?
Mire gondolnak és miről beszélnek a boldogtalan emberek egész nap? Sajnos ők azzal foglalkoznak, amit nem akarnak. A problémáikról, fájdalmaikról beszélnek, arra gondolnak egész nap és azokra az emberekre, akiket nem szeretnek. Néha egész életük a panaszaik és kritikáik körül forog. És minél többet gondolnak arra és beszélnek arról, amit nem akarnak, annál boldogtalanabbakká válnak.

A legfontosabb tulajdonság
Számos pszichológiai tesztet alapul véve a legboldogabb embereknek látszólag van egy olyan különleges tulajdonságuk, mely lehetővé teszi számukra az átlagosnál jobb életet. Kitalálod mi az?
Az optimizmus! A legjobb hír vele kapcsolatban, hogy az optimizmus megtanulható tulajdonság. Megtanulhatsz pozitívabbá, elégedettebbé és optimistábbá válni, ha úgy gondolkodsz, mint az optimisták leggyakrabban teszik.

Keresd a jót!
Az optimisták látszólag másként kezelik a világot, mint az átlagos ember. Először is, ahogy már említettem, ők folyamatosan arra gondolnak, amit akarnak és keresik elérésének módját. Tisztában vannak céljaikkal és biztosak benne, hogy előbb vagy utóbb elérik azokat.
Másodszor: az optimisták minden problémában és nehézségben a jót keresik. Ha rosszul állnak a dolgok, gyakran keresnek valami pozitívat a helyzetben.

Keresd az értékes leckét! 
Az optimisták harmadik tulajdonsága, hogy minden visszaesésben, kudarcban az értékes tanulságot keresik. Nem lesznek csalódottak, nem hibáztatnak másokat a történtekért, hanem uralkodnak érzelmeiken azt kérdezve: "Mit tanulhatok ebből az esetből?" 

Tetteid 95%-át szokásaid határozzák meg, legyenek azok akár jók, akár rosszak. Ha újra és újra keresed a jót és az értékes tanulságot minden akadályban vagy csalódásban, akkor hamarosan elsajátítod az optimista gondolkodásmódot. Ennek eredményeként pedig boldogabb, egészségesebb leszel, világodat jobban irányításod alatt tudod tartani. 

A test-elme kapcsolat 
Egyre több orvos jut arra a követekeztetésre, hogy a betegségek legalább 80%-a pszichoszomatikus eredetű. Ez azt jelenti, hogy a "pszicho" ( az elme) a "szomát" (a testet) megbetegíti. Nem attól leszel beteg, amit eszel, hanem attól, ami téged rág. 

Gyakorlat 
Határozd el, hogy mostantól életed poharát félig telinek fogod látni és nem félig üresnek! Mondj köszönetet életed áldásainak és ne aggódj és panaszkodj a dolgok miatt, amik nincsenek meg! Feltételezd a legjobb szándékot mindenkiről, aki körülvesz! 

Brian Tracy üzenete 

Fotó: 10-themes.com 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel