9 feladandó dolog, ha boldog akarsz lenni - I. Kételkedés önmagadban


Egy Albert Einstein idézettel kezdem mondanivalómat, mely kapcsolódik ehhez a témához is. "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen."

Mit gondolsz, ha te legbelül kételkedsz önmagadban, akkor majd valaki más,  - aki legyen bármilyen régi "ismerősöd",önmagadhoz képest mégis egy idegen - fog benned hinni? Ha te nem hiszel önmagadban, hogyan higgyen benned bárki, főképp egy idegen? Ugye, milyen furcsa ebbe belegondolni is? Ám attól, hogy nem látod át, vagy még nem teljesen érted, hogy ez hogyan működik, attól még működik  - ugyanúgy ahogy nem látjuk a levegőt sem, amit belélegzünk vagy nem látjuk a gravitációt sem és mégis működik, nyugodtan próbáld ki. Nem kell benne hinned csak próbáld ki és meglátod, megtapasztalod -. A "láthatatlan", belülről kiinduló dolgoknak a hatását, és a következményeket nap mint nap tapasztaljuk. "Ami belül az van kívül"... Ha te kételkedsz önmagadban más is kételkedni fog, a külső világban az nyilvánul meg, ami belül benned már megvan, azt tudod kifelé adni, ami benned belül már megvan és ez ugyanígy igaz a kellemes dolgokra is. Ha változást akarsz kezd önmagadban, önmagaddal és ennek eredményeképpen, következményeképpen változik a külső világod.... minden belülről kifelé hat.

Hogyan ismerheted fel? Milyen megnyilvánulásai vannak? 
Ha kételkedsz önmagadban, megkérdőjelezed a tetteidet, a tetteid eredményeit illetően pedig egyenesen a "kis ördög" folyamatosan ott zakatol a belső füledben és nyomja a sódert, hogy ez miért nem fog sikerülni, nem biztos, hogy elég jó vagy ehhez, egyáltalán, hogy jössz te ehhez, stb, stb...  Aztán már valóban tépelődsz minden apró kis dolgon, nem tudsz vagy nagyon nehezen döntesz bármilyen apró kis ügyben is, és ez a belső tépelődés megbénít, elszívja az energiádat, letaglóz és, ha ez az állapot sokáig fennáll, akkor bizony komoly letargiába is átcsaphat. Sőt sajnos olyan állapotig is eljuttathat, hogy az ember már semmibe nem mer belefogni mert folyamatosan mardossa belülről a kétely.

Voltál már valaha hasonló helyzetben? Ha nem, szerencsés vagy, ha igen, és túl jutottál rajta, akkor most egy nagy dicsértet érdemelsz és köszönd meg önmagadnak, hogy felismerted a helyzetet, voltál olyan bátor, hogy cselekedtél, változtattál, felülemelkedtél és hajlandó voltál megfizetni a változás árát.

A kételkedés egy belső harc önmagunkkal. A harc a lelkünk és az EGO-nk között zajlik. Persze ehhez jó alapot, kellő táptalajt leginkább a gyerekkorban elszenvedett "sérelmek" a szeretetlenség, az elutasítottság, a meg nem értettség, a magányosság, a magára hagyottság, a bántalmazás, a degradáló megnyilvánulások a felnőttek részéről, vagy azoktól, akiktől leginkább a támogatást, a szeretet vártad volna. Ez, mint egy program beég a tudatalattiba és aztán a program gondolkozás nélkül automatikusan működik, bekapcsol és alakítja a mindennapokat és ha ezt újra meg újra ismétled akkor végeredményben az életed a sorsodat is. Még sok olyan helyzet van ahonnan ezt "felvesszük", mint egy "rossz programot" és aztán futtatjuk és szenvedünk tőle.

A kételkedés alapja a szeretetlenség, elsősorban önmagunkat tanuljuk meg szeretni, mert a belső erő, a belső biztonságunkból fog táplálkozni nem fog holmi külső "zöngéktől" véleményektől, kritikáktól vagy élethelyzetektől függeni. Ha kételkedsz önmagadban = nem szereted önmagad eléggé. Amikor megvan ez a felismerés már sokkal könnyebb változtatni, és végigmenni a változtatással járó úton még ha néha nehéznek tűnik is.

Szóval egy szónak is száz a vége, ha azt veszed észre, hogy kételkedsz önmagadban, hagyj fel vele és indulj el "befelé" az önismeret útján. Ha igazán megismered önmagad, azt a csodálatos lényt, aki igazából te vagy, azt az egyedi és megismételhetetlen csodát, akkor elkezded megszeretni, tisztelni, elfogadni önmagad és sok mindent másképp cselekszel mint előzőleg és ugye ha mást cselekszel más lesz a következménye is.... Egy új élet lehetősége van a kezedben minden egyes új nappal, amire ébredsz reggel és soha nem késő elkezdeni a változtatást.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban vagy tovább szeretnél lépni benne, vedd fel velem a kapcsolatot, kérdezz bátran, csatlakozz a Lélek Fénye FB. oldalon a csoporthoz vagy a képre kattintva!

 Csatlakozz a csoporthoz!

Főkép:sciencemag.org

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hiteles kapcsolatban önmagammal és másokkal

A tobozmirigy aktiválása fizikai és spirituális módszerekkel